Compagnie aime l'air

The Useful Report dans JazzPossu

Uutta Euroopasta

  • Line Mortensen – Childish Thoughts
  • I Think You’re Awesome & Aarhus Jazz Orchestra – Open Road, Full Tank
  • Moskus – Hjorten i skogen
  • Andy Emler Trio – The real
  • Tord Gustavsen Trio – Ritual

Kuulin Tanskasta juuri muutamista uusista ja tulevista julkaisuista. Laulaja Line Mortensenilta on tulossa uusi EP ensi kuussa, nyt tarjolla näyte Childish Thoughts.

Suomessakin useasti konsertoinut kitaristi Alex Jønsson tiedotti I Think You’re Awesome bändin yhteistyöstä Aarhus Jazz Orchestran kanssa. Uutta levyä The Good Fight on myyty toistaiseksi vain kiertueella fyysisenä, mutta yksi raita Open Road, Full Tank on julkaistu suoratoistoihinkin. Jønssonin kitaraa voi ihan kohta kuulla taas Suomessakin, laulaja Mirja Klippelin kanssa on keikkoja tulossa huhtikuun alussa Savonlinnassa, Joensuussa, Nurmeksessa ja Kuhmossa.

Omaperäisestä ilmaisustaan tunnettu Moskus kulkee omilla poluillaan myös uudella levyllään Papirfuglen – erittäin miellyttävän kuuloinen on ennakkosinkku Hjorten i skogen joten kuunnellaan se nyt, mutta koko levykin on jo ilmestynyt.

Ranskalaispianisti Andy Emlerin trio on vieraillut Suomessa Vapaat äänet-yhteyksissä useasti ja basisti Claude Tchamitchian nähtiin ihan äskettäin Suomessa Naïssam Jalalin kokoonpanossa. Ensikuuntelun perusteella uudella levyllä The Useful Report on paikoin todella hienoja hetkiä, tässä erimerkkinä hypnoottisen minimalistinen The reai.

ECM:ltä on tulossa viikon päästä uusi levy pianisti Tord Gustavsenin triolta. Näyteraidalla Ritual efektien keinoin Steinar Raknesin basso ottaa haltuun erittäin sähkökitaramaisen roolin – ehkä siis luvassa tällä kertaa muutenkin rohkeampia irtiottoja perinteisestä piano-basso-rummut triosoundista.

Partagez cette actualité